Kosten van vloerverwarming

1036

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming lopen erg uiteen. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van je wensen en de situatie waarin de vloer zich bevindt. Hieronder lees je alles over de kosten van vloerverwarming die komen kijken bij het aanschaffen.

Indicatie kosten van vloerverwarming

Kosten van vloerverwarming

Veel mensen denken dat het aanleggen van vloerverwarming een dure investering is. De prijs hangt onder andere af op welke manier je de vloerverwarming wilt gebruiken, voor welke soort vloerverwarming je kiest en voor welk oppervlak het is. De kosten van vloerverwarming lopen erg uiteen. Je kan ervan uitgaan dat de gemiddelde prijzen van vloerverwarming tussen de €40 en €90 euro per m2 liggen. 

De kosten van vloerverwarming kunnen onder andere verdeeld worden in het feit of je jouw vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming of bijverwarming. Met het gebruik van vloerverwarming als hoofdverwarming hoef je geen rekening meer te houden met radiatoren die ruimte in beslag nemen.

In de twee tabellen hieronder wordt dit verschil getoond in de vorm van een tabel. Echter blijven de prijzen indicatief en zou je offertes kunnen vergelijken om de juiste prijsopgaven op maat te ontvangen en te vergelijken met elkaar. 

Voorbeeld van kosten traditionele vloerverwarming

Vierkante meter hoofdverwarming Vierkante meter bijverwarming Kostprijs indicatief
20 m2
40 m2
900€
40 m2
80 m2
1100€
60 m2
120 m2
1500€
Vind dé beste vloerverwarming specialist en ontvang gratis offertes.

Werkuren aanleggen vloerverwarming

Andere kosten die bijdragen aan de kosten van het aanleggen van vloerverwarming zijn de arbeidskosten. De arbeidskosten bedragen 45% van het totaalbedrag voor het aanleggen van vloerverwarming. Het plaatsen van vloerverwarming duurt gemiddeld één dag.

Verdeling van kosten van vloerverwarming

De overige kostenposten waarmee rekening mee gehouden moet worden zijn de materiaalkosten en de afvoerkosten voor het aanleggen van de vloerverwarming. Hieronder vallen de verschillende soorten ondervloeren, het cement storten, freesmachine, de kunststof buizen en de verdeler. 48% valt onder materiaalkosten. De overige 7% zijn afvoerkosten.

Prijsfactoren van vloerverwarming

De prijs die je uiteindelijk betaald voor het aanleggen van de vloerverwarming valt lastig in te schatten. Het hangt af van de soort vloerverwarming en de totale oppervlakte. Specialisten op het gebied van vloerverwarming kunnen kijken welke soort vloerverwarming het beste bij jouw huis past. Om een goed beeld te krijgen van de kosten van vloerverwarming is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen.

Vind dé beste vloerverwarming specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's