Voordelen dakisolatie

1010

Dakisolatie: het is een investering, maar je krijgt er veel voor terug! De grootste voordelen zijn dat je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening bespaart en dat je huis lekker warm blijft. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Je stoot namelijk minder CO2 uit. Benieuwd naar meer voordelen van dakisolatie? Lees dan snel verder!

Het belangrijkste voordeel van dakisolatie 

Het voornaamste voordeel van dakisolatie is natuurlijk het besparen van geld op je energierekening! Door goede isolatie blijft warmte namelijk langer hangen in je woning. Hierdoor verbruik je minder energie. Je raadt het al: een lager energieverbruik = een lagere energierekening.

Per jaar bespaar je met dakisolatie gemiddeld zo’n €400 tot €700 (Milieu Centraal). Je doet een eenmalige investering in dakisolatie, maar de kosten die je bespaart zie je ieder jaar weer terug op een lagere energierekening!

Je woning wordt meer waard

Naast dat je kosten bespaart op je energierekening wordt je huis meer waard door dakisolatie. Dakisolatie is namelijk een vorm van isolatie waar je jarenlang van profiteert. Hoe energiezuiniger je huis, hoe meer het waard is. 

Een gunstiger energielabel wordt steeds belangrijker bij de aan- en verkoop van een woning. Het beïnvloedt daarmee ook de waarde van je huis. Het plaatsen van dakisolatie kan het energielabel van jouw woning doen stijgen.

Een warmer huis

Niet onbelangrijk: met een geïsoleerd dak blijft je huis warmer! Wanneer jouw dak niet geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren via het dak. Warme lucht stijgt en ontsnapt via je woning via het dak namelijk. Door je dak te isoleren blijft de warmte beter hangen en hoef je minder gebruik te maken van de verwarming. Het zorgt dus ook nog eens voor meer wooncomfort!

Beter voor het milieu

Dakisolatie heeft niet alleen voordelen voor je portemonnee en wooncomfort. Het is namelijk ook nog eens goed voor het milieu! Doordat er minder warmte verloren gaat, verbruik je minder energie te stoken. Dit betekent dat je niet alleen kosten bespaart, maar ook minder CO2-uitstoot. Win-win situatie dus! 

Subsidies en leningen

Wist je dat er subsidies worden aangeboden voor isolatie? Wanneer je twee maatregelen neemt om je huis te isoleren, kom je hiervoor mogelijk in aanmerking. De ISDE subsidie staat gelijk aan ongeveer 20% van je totale investering.

Daarnaast mag je extra geld lenen bij het afsluiten van een hypotheek voor energiebesparende maatregelen. Zo kan je tot 6% van de waarde van je woning extra bijlenen. Dit zorgt ervoor dat je hypotheeklasten misschien iets hoger zullen zijn. Maar je bespaart maandelijks wel flink wat kosten op je energierekening!

Offertes vergelijken

Of je nou een schuin dak of plat dak hebt, dakisolatie heeft veel voordelen! Solvari helpt je graag verder. Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan voor dakisolatie.

Vind dé beste specialist voor dakisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's