Spouwmuur na-isoleren

1030

Vanaf 1977 werden woningen met spouwmuren voorzien van een isolerende laag. Echter werd dit in deze tijd meestal niet goed uitgevoerd. De spouwmuren werden geïsoleerd met dun isolatiemateriaal en vaak werd er enkel een deel van de spouwmuur geïsoleerd. In deze gevallen is het raadzaam de spouwmuur te laten na-isoleren. Meer informatie? Lees hier verder.

Net als bij het laten isoleren van je spouwmuur voor de eerste keer, is na-isoleren een klus die binnen een dag kan worden uitgevoerd. Ook hoeft er geen sloopwerk gedaan te worden. 

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Materialen

Na-isoleren spouwmuurisolatie

Bij het na-isoleren van de spouwmuur wordt er meestal gebruik gemaakt van twee materialen: Enverifoam of Aminotherm. Deze materialen worden vloeibaar aangebracht en kunnen daardoor binnendringen in elk gleufje en gaatje in de spouwmuur. 

De kosten

Het laten na-isoleren van spouwmuren is relatief goedkoop. Per vierkante meter zal je tussen de €20 en de €30 kwijt zijn. Als je jouw woning helemaal opnieuw zou laten isoleren, moet eerst het oude isolatiemateriaal verwijderd worden. Dit zou €25 per vierkante meter kosten. Hier bovenop komen dan nog de kosten voor het isoleren zelf. Na-isoleren is dus een goedkoop en makkelijk alternatief.

De terugverdientijd

De investering die je doet bij het laten na-isoleren van de spouwmuren heb je relatief snel terugverdiend. De terugverdientijd is gemiddeld 3-5 jaar, afhankelijk van het stookgedrag, de kosten van de specialist en de oppervlakte van je woning. 

De specialist

Bij na-isolatie is het belangrijk om te kiezen voor een goede specialist. Op het moment dat de klus verkeerd wordt uitgevoerd, kunnen er vochtproblemen ontstaan. Om deze reden is het belangrijk om te kiezen voor een specialist met veel ervaring als het gaat om na-isoleren. Om tot deze specialist te komen is het handig om offertes te vergelijken, zodat je in contact kunt komen met een specialist die aan jouw wensen kan voldoen.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's