Spouwmuurisolatie en vochtproblemen

1030

Veel mensen zijn huiverig voor spouwmuurisolatie omdat ze hebben gehoord dat deze vorm van woningisolatie zorgt voor vochtproblemen. Dit is, zolang spouwmuurisolatie goed wordt uitgevoerd, echter niet het geval. Hieronder leggen wij uit waar deze mythe vandaan komt én hoe vochtproblemen voorkomen kunnen worden.

Waar komt deze mythe vandaan?

Veel mensen hebben voor spouwmuurisolatie al last van vochtproblemen. Omdat het vocht via de spouw naar buiten kan lopen, blijft dit vaak onopgemerkt. Als de spouw vervolgens geïsoleerd wordt, kan dit vocht niet meer uit de woning ontsnappen via de spouwmuur en wordt het probleem zichtbaar. Gelukkig kan met goede ventilatie veel vochtproblematiek voorkomen worden.

Bouwresten

Ook kunnen bouwresten in de spouwmuur voor vochtproblemen zorgen. Bij cement in de spouwmuur kunnen er bijvoorbeeld koudebruggen ontstaan, waardoor er vocht in de woning kan komen.  Om dit te voorkomen is het belangrijk dat een specialist een goede muurdiagnose uitvoert. 

De conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat spouwmuurisolatie, zolang het goed wordt uitgevoerd, niet voor vochtproblemen zorgt. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare specialist.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Hoe ventileer ik mijn woning?

Bij het voorkomen van vochtproblemen is het belangrijk om goed te ventileren. Dit hoeft gelukkig geen grote uitdaging te zijn. Hieronder lees je een aantal tips waarmee je de kans op vochtproblemen verkleint. 

Tip 1: Zorg dat lucht goed kan stromen door bijvoorbeeld ventilatieroosters.
Tip 2
: Ventileer het huis extra goed na het slapen, koken en na bezoek.
Tip 3
: Verminder het vocht in huis, droog de vloer na het dweilen, kook met de deksel op de pan, droog de was buiten en douche niet te lang.
Tip 4
: Maak jouw ventilatiesysteem regelmatig schoon.

Spouwmuurisolatie lost vochtproblemen op

Spouwmuurisolatie zorgt dus niet voor vochtproblemen, maar heeft juist een positief effect op vocht in huis. Via een spouwmuur die niet geïsoleerd is, kan koude lucht naar binnen komen. Dit zorgt voor een wisselvallige luchtvochtigheid in huis. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in huis in balans blijft.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's