1030

Rendement van spouwmuurisolatie

Steeds meer mensen laten hun spouwmuren isoleren omdat het rendement van deze investering relatief hoog is. Hieronder lees je wat je moet weten over het rendement van spouwmuurisolatie. En niet geheel onbelangrijk: hoe je jouw rendement kunt optimaliseren.

Rendement in comfort

Zonder geïsoleerde spouwmuren verliest jouw huis onnodig veel warmte. Doordat er veel warmte ontsnapt, zal het verwarmingssysteem meer energie moeten verbruiken om het huis warm te houden. Spouwmuurisolatie voorkomt warmteverlies: zo hoef je minder te stoken én verhoog je bovendien jouw wooncomfort. 

Financieel rendement

Met het isoleren van de spouwmuren kun je al snel tussen de €200,- en €600,- per jaar besparen. De kosten van spouwmuurisolatie liggen gemiddeld rond de €800,- voor een tussenwoning, en tussen de €1500,- en €2000,- voor vrijstaande- en hoekwoningen. 

Deze kosten en hoogte van het rendement blijven een indicatie. De hoogte van het rendement van spouwmuurisolatie kan door verschillende factoren erg variëren. Lees hier meer over hoeveel jij kunt besparen met spouwmuurisolatie en welke factoren hier invloed op hebben.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Welke factoren hebben invloed op het rendement?

Er zijn een aantal factoren die het rendement van spouwmuurisolatie beïnvloeden. Zo kunnen door slecht onderhouden muren vochtproblemen ontstaan in de spouw. Bij goed onderhouden muren zal dit geen veel voorkomend probleem zijn.

Ook wanneer een woning nog niet van andere soorten woningisolatie, zoals vloer- of dakisolatie, is voorzien, wordt de isolerende werking van de spouwmuurisolatie niet optimaal benut.

Tot slot spelen zaken zoals de grootte van je huis, het isolatiemateriaal en in hoeverre spouwmuurisolatie correct wordt aangebracht een rol in de hoogte van het rendement. 

Hoe kan ik mijn rendement van spouwmuurisolatie optimaliseren?

De prijs die je betaalt voor je spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld in 3 jaar terug. Spouwmuurisolatie betaalt zich nog beter uit als het wordt gecombineerd met andere soorten isolatie. Vloer-, dak- en buitengevel isolatie zorgen ervoor dat jouw rendement nog hoger worden. Meer informatie vind je op onze pagina voor isolatie.

Daarnaast is het belangrijk om spouwmuurisolatie uit te laten voeren door een ervaren specialist. Voordat je kunt genieten van het rendement van spouwmuurisolatie, zul je uiteraard eerst de investering moeten terugverdienen. 

Genieten van het rendement van spouwmuurisolatie

Kies voor de juiste specialist

Spouwmuurisolatie zal op termijn veel geld besparen op de energierekening. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, is raadzaam om offertes van specialisten uit jouw regio te vergelijken offertes te vergelijken. 

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina