Rendement van spouwmuurisolatie

1030

Met spouwmuurisolatie kun je flink besparen op de energierekening. Ook verhoog je het wooncomfort en de waarde van jouw woning of pand. Het rendement van spouwmuurisolatie is afhankelijk van een aantal factoren. Benieuwd naar het rendement en de terugverdientijd van spouwmuurisolatie? Lees dan verder.

Rendement en terugverdientijd

Met het isoleren van de spouwmuren kun je al snel tussen de €200 en €600 per jaar besparen. De kosten van spouwmuurisolatie liggen gemiddeld rond de €800 voor een tussenwoning en tussen de €1500 en €2000 voor vrijstaande- en hoekwoningen.

De terugverdientijd voor spouwmuurisolatie bedraagt gemiddeld 3 jaar. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie wordt positief beïnvloed als het gecombineerd wordt met andere isolatievormen, zoals dak- en vloerisolatie. 

Meer informatie over woningisolatie

Welke factoren hebben invloed op het rendement?

Er zijn een aantal factoren die het rendement van spouwmuurisolatie beïnvloeden. Zo is de hoogte van het rendement afhankelijk van het isolatiemateriaal, de dikte van de spouw en de kwaliteit van het aanbrengen van de spouwmuurisolatie.

Slecht onderhouden muren kunnen de terugverdientijd van spouwmuurisolatie vertragen. Om deze reden is het raadzaam om spouwmuurisolatie uit te laten voeren door een ervaren specialist. Zo kunnen problemen tijdig gesignaleerd en verholpen worden.

Ook wordt de werking van spouwmuurisolatie niet optimaal benut als er geen andere vorm van isolatie is uitgevoerd, zoals vloer- of dakisolatie. Bovendien kun je met het laten uitvoeren van minimaal twee isolerende maatregelen in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). » Meer over de ISDE isolatiesubsidie 2021

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Hoeveel bespaar ik met spouwmuurisolatie?

In het overzicht hieronder kun je zien hoeveel je gemiddeld per jaar kunt besparen met spouwmuurisolatie.

Type woningGemiddelde besparing van spouwmuurisolatie
Gemiddelde tussenwoning€210
Hoekwoning€550
Vrijstaande woning€850

Het kiezen van de juiste specialist

Spouwmuurisolatie zal op termijn veel geld besparen op de energierekening. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden is het raadzaam om offertes van specialisten te vergelijken. Benieuwd hoe je kunt kiezen voor de juiste specialist? Hier vind je tips.

Rekenhulp voor woningisolatie

Met het isoleren van jouw woning kun je flink besparen op de energierekening. Bovendien verminder je de CO2-uitstoot en draag je dus bij aan een beter milieu.

Benieuwd welke isolatiemaatregelen voor jou geschikt zijn en hoeveel je kunt besparen? Kom er binnen 2 minuten achter met onze rekenhulp!

Bereken mijn besparing

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's