1030

Rendement van spouwmuurisolatie

Steeds meer mensen laten hun spouwmuren isoleren omdat het rendement van spouwmuurisolatie relatief hoog is. Hieronder lees je waaruit je allemaal rendement kan halen en hoe je dit rendement kan optimaliseren.

Rendement in comfort

Zonder geïsoleerde spouwmuren, verliest jouw huis veel warmte. Daarom zal het isoleren van jouw spouwmuren zeker rendement voor jou opleveren op het gebied van comfort. Doordat er zoveel warmte ontsnapt, zal het verwarmingssysteem meer energie moeten verbruiken om het huis warm te houden in de winter.

Financieel rendement

Met het isoleren van de spouwmuren kan je al snel tussen de €200 en €600 per jaar besparen. De kosten van spouwmuurisolatie liggen gemiddeld rond de €800 voor een tussenwoning en €1500 - €2000 voor vrijstaande en hoekwoningen. 

Deze kosten en hoogte van het rendement blijven een indicatie. De hoogte van het rendement van spouwmuurisolatie kan erg uiteenlopen door verschillende factoren.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Welke factoren kunnen invloed hebben op het rendement?

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op het rendement dat je haalt uit de isolatie van spouwmuren. Zo kunnen door slecht onderhouden muren, vochtproblemen ontstaan in de spouw. Om dit te verhelpen moeten kosten gemaakt worden. Dit probleem zal zich niet voordoen als de muren goed onderhouden zijn.

Als het huis nog niet van andere soorten isolatie is voorzien zoals vloer-, dak- en muurisolatie is voorzien, wordt de isolerende werking van de spouwmuurisolatie niet optimaal benut.

Tot slot spelen zaken als de grote van huis, het isolatiemateriaal en in hoeverre spouwmuurisolatie correct wordt aangebracht een rol in de hoogte van het rendement. 

Hoe kan ik mijn rendement van spouwmuurisolatie optimaliseren?

Spouwmuurisolatie betaalt zich nog beter uit als het wordt gecombineerd met andere soorten isolatie. Vloer-,dak- en buitengevelisolatie zorgen ervoor dat jouw rendement nog hoger worden. Meer informatie vind je op onze pagina voor isolatie.

Daarnaast kan je ervoor zorgen dat jouw spouwmuurisolatie klus door een specialist wordt uitgevoerd, die ervoor zorgt dat isolatiemateriaal op de juiste manier in jouw spouw wordt aangebracht. Voordat je kan genieten van het rendement van spouwmuurisolatie zal je eerst je investering moeten terugverdienen. 

Genieten van het rendement van spouwmuurisolatie

Binnen hoeveel jaar heb ik spouwmuurisolatie terugverdiend?

De prijs die je betaalt voor je spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld in 3 jaar terug. Alles wat je na deze 3 jaar bespaart, is dus pure winst. Echter zullen enkele factoren wel invloed hebben op de terugverdientijd van spouwmuurisolatie. 

De factoren die meespelen van de hoogte van het rendement van spouwmuurisolatie spelen ook een rol bij de terugverdientijd. Hoe beter spouwmuurisolatie in jouw woning is aangebracht, Hoe meer rendement je behaald. Dit zal ervoor zorgen dat je sneller jouw investering terugverdiend zal hebben.

Investeren in spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie zal op termijn veel geld besparen op je energierekening. Nadat je jouw investering in spouwmuurisolatie heb terugverdiend, geniet je jaarlijks van het rendement van spouwmuurisolatie. 

Het is om deze reden belangrijk om offertes te vergelijken, om een goed beeld te krijgen van verschillende specialisten in jouw regio en het te behalen rendement van spouwmuurisolatie.

Vind dé beste spouwmuurisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina