Plaatsing en werking alarmsysteem

1327

Voordat je gebruik kan maken van een alarmsysteem, zal dit systeem op de juiste manier moeten worden geïnstalleerd. Om je inzicht te geven over hoe dit in zijn werk gaat, worden de stappen beschreven die een monteur uitvoert tijdens de installatie van een beveiligingssysteem.

Stappen installatie alarmbeveiliging

Het is van groot belang dat een alarmsysteem correct wordt geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat er geen problemen optreden. De volgende stappen onderneemt een monteur bij het correct installeren van een beveiligingssysteem met eventueel bijkomende componenten:

1

Allereerst neemt de monteur, samen met de klant, het pakket en eventueel de extra componenten door. Vaak gaat de monteur met de klant het huis door om alle locaties van de componenten te bespreken. Ook zal de monteur eventueel extra advies kunnen geven over het nog beter beveiligen van de woning.

2

Wanneer alles is besproken, pakt de monteur de componenten uit en kan hij/zij beginnen met de installatie van de alarmbeveiliging.

3

Vaak begint de monteur met het gereed maken van de centrale, welke ter plekke worden opengeschroefd. Hierna zal de voeding en de internetkabel worden aangesloten, vervolgens zal de centrale gelijk op het modem en het stroomnetwerk worden aangesloten.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.
4

Vervolgens meldt de monteur in sommige gevallen het nieuwe paneel (d.m.v. een speciale IMEI code) aan op het daarvoor aangemaakte commitment en wordt er een welkomstmail naar de klant verzonden.

5

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding (met eventueel een meldkamer) maakt, hangt de monteur de overige onderdelen op; dit zijn vaak magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes en beveiligingscamera's.

6

Als alle componenten zijn opgehangen en de verbinding tot stand is gekomen, zal de monteur alle overige componenten (die nog niet aangemeld zijn) inlezen.

7

Wanneer dit allemaal is gebeurd, geeft de monteur alle domotica een naam en stelt hij het paneel naar alle wensen van de klant in.

8

Wanneer alles is ingesteld naar wens van de klant, kan het beveiligingssysteem worden getest door middel van een looptest. Hierbij zullen alle componenten minimaal één keer afgaan.

9

De meeste monteurs gaan hierna aan de slag met het ophangen van camera’s of video deurbellen, indien de klant deze ook heeft aangeschaft. Hierna wordt er door de monteur een opleverformulier ingevuld: dit bevat een zone lijst en een lijst van contactpersonen die gebeld kunnen worden wanneer de meldkamer een opvolging dient uit te voeren.

10

De monteur gaat nu over tot uitleg van het systeem.

11

Tot slot krijgt de klant een aantal stickers die, indien gewenst, op de ramen en deuren geplakt kunnen worden. Ook zal de installateur een factuur opmaken. Na betaling is de installatie van een alarmsysteem voltooid.

De monteur vertrekt en de eigenaar beschikt over een werkend (uitgebreid) beveiligingssysteem. Alles met het doel om de kans op inbraak te verkleinen.

installatie van een alarmsysteem

Als het alarmsysteem is geïnstalleerd, treedt het meteen in werking. Maar hoe werkt een alarmsysteem nou precies?

Een alarmsysteem bestaat uit een inbraakalarm als basis, met eventueel bijkomende componenten. Bij de aanschaf van een alarmsysteem kun je zelf bepalen welke extra mogelijkheden je wilt.

Werking alarmsysteem

De werking van alarmsystemen kan in vijf punten worden samengevat:

1

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Wanneer het systeem en de eventueel bijkomende componenten worden geleverd en geïnstalleerd, kan het systeem bediend worden met een bedieningspaneel. Dit is meestal een klein toetsenbord wat bij iedere uitgang wordt geïnstalleerd.

2

Wanneer een alarm wordt geactiveerd, staan alle sensoren op scherp. Het alarm gaat af wanneer één van de sensoren (of extra componenten) een onregelmatigheid detecteert. Bijvoorbeeld bij beweging in huis, glasbreuk, rookontwikkeling of lekkage.

3

Zodra een alarmsysteem een onregelmatigheid detecteert, zal het systeem alarm slaan. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door geluidssignalen af te gegeven (d.m.v. een sirene), lichtschakelaars te activeren of camerabeelden op te nemen. Hoe meer componenten er zijn aangesloten, hoe beter een alarm kan reageren in het geval van (acute) dreiging.

4

Naast de verschillende signalen die het systeem geeft op locatie, wordt er ook een melding afgegeven aan de eigenaar of de meldkamer, indien een alarmsysteem hierop is aangesloten. Hulpdiensten kunnen binnen no-time opgeroepen worden aangezien de meldingen 24 uur per dag (alleen met koppeling meldkamer) in de gaten worden gehouden.

5

Het alarmsysteem wordt (van afstand) uitgeschakeld indien er toch geen dreiging blijkt te zijn.

Zoals gezegd, is het belangrijk dat een alarm correct wordt geïnstalleerd om optimaal te kunnen genieten van de voordelen van een beveiligingssysteem. Specialisten op het gebied van alarmbeveiliging kunnen helpen bij de installatie van jouw alarmsysteem.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Ontdek hoe veilig jij woont

Vul een aantal eenvoudige vragen in en kom erachter.

Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan

Locatie

Voor welk woonadres vul je onze inbraakproef in? (Op basis van de locatie nemen wij lokale inbraakcijfers mee in de berekening)

Begin hier
We herkennen deze postcode niet. Wil je deze nog eens controleren?
We herkennen de combinatie van dit huisnummer en deze postcode niet. Wil je deze nog eens controleren?
Vorige Doorgaan

Slecht
Matig
Redelijk
Goed
0 100

De voordelen van een professioneel alarmsysteem


Preventieve werking en schadebeperkend

Een beveiligingssysteem biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak. Het spreekt voor zich dat een indringer liever een woning zonder beveiliging uitkiest. Mochten inbrekers toch binnenkomen, dan is de kans groot dat ze door een alarmsysteem worden afgeschrikt. Een professioneel alarmsysteem zal de binnenkomst detecteren en vervolgens wordt er een signaal (luid of stil) uitgezonden.

Lagere verzekeringspremie voor de inboedelverzekering

Bij goedkope alarminstallaties geeft de verzekeraar doorgaans geen korting. Kies je voor een professioneel alarmsysteem, dan kun je deze korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering vaak wel verwachten. Logisch, want door de aanwezigheid van een goed alarmsysteem zal de kans op inbraak dalen.

Aan te passen aan jouw wensen

Een gevoel van veiligheid is veel waard en is daarom niet direct in geld uit te drukken. Met een beveiligingssysteem kunnen jij en jouw naasten genieten van een hoger gevoel van veiligheid. Niet alleen als jullie thuis zijn, maar ook kun je de voordeur met een gerust hart achter je sluiten.Een beveiligingssysteem is geheel aan te passen aan jouw persoonlijke wensen en budget. Met verschillende componenten kun je een basis alarmsysteem eenvoudig uitbreiden.


Alarm in huis

Waarom een professioneel alarmsysteem?

Als je besluit om een alarmsysteem voor jouw woning of pand aan te schaffen, kun je kiezen voor een professioneel beveiligingssysteem of een goedkoper, niet-gecertificeerd alarmsysteem.

Toch zorgt deze wens om te besparen vaak voor problemen: zo zijn de sensoren van een niet-professioneel alarmsysteem vaak gevoelig voor vals alarm. Ook waarschuwen ze vaak niet bij storingen, waardoor ze onvoldoende functioneren zonder dat je ervan op de hoogte bent. Naast een betere kwaliteit is een ander voordeel van een professioneel alarmsysteem dat je korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering kunt krijgen.

Wil je een professioneel alarmsysteem in jouw woning of pand laten installeren? Houd rekening met een eenmalige prijs tussen de €950 en €2000.
Liever geen hoge aanschafkosten? Met een contract heb je al een alarmsysteem voor €1,50 per dag of €36 per maand.

Vorige Doorgaan

Contactgegevens

Vul hier je contactgegevens in zodat specialisten vrijblijvend contact met jou kunnen opnemen om de offerteaanvraag te bespreken.

Klopt je telefoonnummer? De specialisten bellen vaak voor meer informatie of om een afspraak te maken bij jou op locatie. Zo krijg je een offerte die past bij jouw wensen.
Dit is geen geldig telefoonnummer. Voer een geldig telefoonnummer in om optimaal van onze dienstverlening gebruik te kunnen maken.
Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
Vorige

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's