Voordelen van vloerisolatie

1034

Vloerisolatie biedt veel voordelen, zeker als je streeft naar een lagere energierekening en een duurzame wereld. Bovendien kun je met vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming nóg meer besparen. Benieuwd wat vloerisolatie voor jou kan betekenen? Lees dan verder.

Een hoger wooncomfort

De kruipruimte heeft een gemiddelde temperatuur van 12 graden. Zonder vloerisolatie straalt de warmte in huis gemakkelijk af naar de kruipruimte en voelt de vloer koud aan. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Door het laten plaatsen van vloerisolatie behoudt de vloer een aangename temperatuur en gaat de warmte niet verloren.

Besparing op de stookkosten

Vloerisolatie is een populaire vorm van woningisolatie. Met vloerisolatie kun je besparen op de energierekening, verhoog je jouw wooncomfort én draag je bij aan een beter milieu.

Doordat vloerisolatie warmteverlies naar de kruipruimte tegengaat, hoeft het verwarmingssysteem minder energie te verbruiken om dezelfde warmte te behouden. Een voordeel is dat je jaarlijks flink bespaart op de energierekening! Benieuwd naar wat je kunt besparen? Hier lees je meer.

Vloerisolatie hoeft niet duur te zijn

Gemiddeld kost het investeren in vloerisolatie tussen €1100 en €3500 inclusief plaatsing. Natuurlijk is de exacte prijs afhankelijk van een aantal factoren, zoals de oppervlakte, het materiaal en de gekozen specialist.

Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een subsidie en een btw-verlaging. Als je woningeigenaar bent en minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren, dan kun je de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen. Meer over de ISDE isolatiesubsidie

Hoog rendement

De gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie ligt tussen de 7 en 10 jaar. Een slimme investering dus!

Meer weten over de terugverdientijd

Beter voor het milieu

Doordat het verwarmingssysteem door de werking van vloerisolatie minder hard zal moeten werken, zal er minder energie verloren gaan. Minder stoken is simpelweg duurzamer en dus beter voor het milieu. Tevens krijgt jouw huis een beter energielabel, wat de waarde zal doen stijgen.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's