1034

De kosten en verlaagd btw-tarief voor vloerisolatie

Het isoleren van een vloer brengt vanzelfsprekend kosten met zich mee. De kosten voor vloerisolatie liggen ver uit elkaar. Dit komt door de vele verschillende materialen die beschikbaar zijn voor vloerisolatie. Hieronder lees je alles over de kosten van vloerisolatie en het verlaagde btw-tarief voor deze klus.

Het verlaagde btw-tarief

Laat je in Nederland je woning isoleren, dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal onder het lage btw-tarief van 9%. Deze regeling geldt alleen als je woning ouder dan 2 jaar is en het doel van de isolering is om je huis energiezuiniger maken.

De materiaalkosten en andere werkzaamheden vallen wel onder het hoge btw-tarief van 21%. Stel er moet iets gesloopt worden of er moet een nieuwe vloer gelegd worden, dan valt dit onder het hoge btw-tarief. In dit geval zal je op de factuur de werkzaamheden opgesplitst krijgen met ieder een eigen btw-tarief.

De kosten van vloerisolatie

Een universele prijs voor vloerisolatie is moeilijk te geven, dit komt omdat er verschillende materialen zijn. Ook is het niet altijd even makkelijk is om de vloerisolatie te plaatsen. De gemiddelde prijs voor vloerisolatie ligt rond de €1700,- inclusief plaatsingskosten. Dit is een investering die je gemiddeld in 5 tot 8 jaar terugverdient.

Bovenvloer-, ondervloer- en kruipruimte isolatie hebben allemaal een aparte prijs. Over het algemeen is boven- en ondervloer isolatie rond de 30% duurder dan het isoleren van de kruipruimte. Dit komt omdat boven- en ondervloer isolatie arbeidsintensiever zijn.

De prijs is doorgaans opgebouwd uit 2 kostenposten: de arbeidskosten en materiaalkosten. De kosten voor arbeid zijn meestal het duurste, maar dit is afhankelijk van het gekozen materiaal. Sommige materialen zijn duurder, maar wel makkelijk en snel te plaatsen. De kosten van de arbeid bij vloerisolatie zijn relatief hoog en daarom is het raadzaam om verschillende offertes van specialisten met elkaar te vergelijken.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Factoren die invloed hebben op de prijs

Er zijn verschillende factoren die de prijs voor vloerisolatie kunnen beïnvloeden. Hieronder lees je welke keuzes je voor vloerisolatie kan maken én wat dit jou kan opleveren.

Vloer- of kruipruimte isolatie

De prijzen van vloer- en kruipruimte isolatie liggen ver uit elkaar: kruipruimte isolatie is namelijk een stuk goedkoper. De totaalprijzen kunnen €400,- tot €800,- schelen. Uiteindelijk is het, als je wilt besparen op je energierekening, het toch waard om voor vloerisolatie te kiezen. Hiermee kun je jaarlijks meer besparen op de energierekening.

Verschillende materialen

Bij vloerisolatie kan er voor verschillende materialen worden gekozen. Hieronder staat een overzicht van de verschillende materialen met daarbij de gemiddelde prijs per m2.

Verschillende soorten materiaal Gemiddelde prijs per m2
PUR schuim €25
Isolatieplaten €25
Isolatiematrassen €20
EPS korrels €15

Welk soort vloer heb je?

Houten vloeren hebben over het algemeen meer oppervlakte aan de onderkant, waardoor er doorgaans meer isolatie geplaatst moet worden. Om deze reden zullen de kosten voor het isoleren van een houten vloer duurder zijn dan voor bijvoorbeeld een betonnen vloer.

Offertes vergelijken

Wat je exact betaalt voor vloerisolatie hangt dus af van meerdere factoren: het materiaal, aantal m2, de vloeroppervlakte en montage kosten. Specialisten op het gebied van isolatie kunnen advies geven en helpen met het maken van een juiste keuze. Wij raden het aan om offertes met elkaar te vergelijken en te kiezen voor de beste optie.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina